Пчелари от цял свят отново ще покажат продукцията си в Плевен

XVI-то издание на изложението ще се проведе през февруари

От 8 до 11 февруари в "City Center "Mania Tower" ще се проведе XVI-то Mеждународно изложение – договаряне “Пчеларство – Плевен 2018”. Изложението се организира от “Партнерс експо” ООД и Областен пчеларски съюз – Плевен. С активното съдействие на Областна администрация Плевен, Националните браншови пчеларски организации и Община Плевен.

Изложението се провежда за пръв път през 2003 година и вече се е утвърдило като ежегоден форум, събиращ основните участници в пчеларския сектор.

И тази година са предвидени семинари, лекции и кръгла маса маса, а програмата включва и прояви като "Фестивал на меда", конкурс "Най-проспериращ млад пчелар", детска тематична изложба на тема "Пчеларството - екология и плодородие, пчелният мед - здраве и дълголетие", както и фотоконкурс на пчеларска тематика.

Основни браншове, представени на изложението са: Производствено, хомогенизиращо, филтриращо и разфасовъчно пчеларско оборудване; Пчеларски инвентар; Специализирани платформи и фургони; Восъчни основи; Микролаборатории за окачествяване; Ветеринарни препарати; Лицензирани производители на майки и отводки; Опаковки, етикети; Охранителни системи; Финансиращи, донорски и консултанстки организации; Специализирано обучение и литература; Пчелни продукти и производи /козметика, напитки и др./Снимка на Деня

Щрихи от Плевен