350 декларации с отстъпка са подадени до момента в НАП - Плевен

НАП напомня на клиентите си за отстъпката за подаване на декларация онлайн

174 000 клиенти на НАП получиха на електронната си поща напомняне, че срокът за ползване на 5% отстъпка за подаване на декларация за облагането на доходите изтича след една седмица – на 31 януари. В имейлите приходната агенция уведомява гражданите и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година. Електронни писма получиха всички клиенти на администрацията, които са декларирали електронен адрес пред НАП и са подали декларации за облагане на доходи през миналата година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г.

До момента в офис Плевен са подадени 460 броя годишни данъчни декларации за доходи на физически лица по електронен път, от които 350 с начислена 5% отстъпка.  Ползваната отстъпка от клиентите на НАП по подадените декларации варира от 0.20лв. до 500.00лв.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен