Министър Радев и комисар Николов идват за юбилея на плевенската пожарна

С водосвет и изложба отбелязват "140 години пожарно дело в град Плевен" на 1 февруари

Както вече писахме, на 1 февруари Регионална Дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" – Плевен тържествено ще отбележи своя юбилей - "140 години пожарно дело в град Плевен"

Мероприятието ще започне в 9,30 часа с построяване на пожарните автомобили и личния състав пред сградата на РДПБЗН - Плевен. В 9,50 часа ще бъдат посрещнати официалните гости - министъра на МВР Валентин Радев, директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на ОДМВР Красимир Начев, кмета на Плевен Георг Спартански, областния управител Мирослав Петров, председателя на общинския съвет Мартин Митев, депутати от Плевенска област и др.

В 10,05 ще започне тържествен водосвет, който ще е последван от разглеждане на изложба снимки и документи, предоставени от "Държавен архив" и личен архив и вещи, предоставени от бивши служители. Изложбата ще бъде устроена във фоайето на концертната зала на НУИ "Панайот Пипков".

В 11,10 присъстващите ще бъдат запознати с кратка историческа справка за развитието на пожарното дело в Плевен, като на мултимедия ще вървят слайдове със снимки, отразяващи различни етапи от развитието на пожарната в Плевен.

Музикален поздрав ще отправят ученици от НУИ "П. Пипков".

В 11,45 часа е предвидено връчване на плакети и грамоти на официалните гости и ветерани.