Шотокан карате клуб "Спартак 14" с незабравим спортен празник!

Клубът награди шампионите си за 2017-а година и отбеляза пет години от своето създаване

Шотокан карате клуб "Спартак 14" организира тържествено награждаване на шампионите за 2017 г. и отбеляза пет години от създаването си. Събитието се проведе в препълнената зала "Катя Попова" и предложи много положителни емоции за присъстващите деца, родители и приятели на клуба. 

По време на тържеството имаше музика, танци, акробатика и демонстрация на карате, а водеща на проявата бе плевенската актриса Ива Николова, която допълни с чара си празника.

Сред официалните гости бяха Атанас Кършев – гл. експерт на ММС за област Плевен, Поля Маринова – управител на ОФ „Жилфонд“, Тони Вашков - експерт в Отдел „Младежки дейности, спорт и туризъм“ към Община Плевен, Рени Кръстева – директор на НУ "Патриарх Евтимий", Пламен Георгиев - директор на СУ "Георги Бенковски" и др.

"Благодаря на съдбата, че ни дава възможност да познаваме и да работим с такива уникални деца, които после като пораснат стават също толкова достойни за уважение личности. Защото всички знаем най-важният урок на спорта, който им даваме – с труд и постоянство всичко се постига! Техните резултати говорят сами за това! Благодаря на всички наши родители, които неуморно в студ и жега, търпейки покорно нашите отклонения от графика, години наред посвещават голяма част от свободното си време, водейки децата в спортната зала, за да им дадат възможност да се развиват – като спортисти и като личности", обърна се към присъстващите президентът на Спартак Милена Кирниколова.

"Тук на това събитие всички сме еднакво важни. Ние всички сме една верига, халките на която една без друга не биха образували едно свързано единно цяло. Моя е идеята да осъществим днес този празник, това награждаване не заради постиженията, а заради труда на всички вас, защото само той е достоен за възхищение. Талантът и късметът са временни неща - нужни са знания и умения... Днес това е празник на труда и постоянството, желанията и амбициите, силния дух за победа и непримиримостта към неправдите!", отбеляза Милена Кирниколова.

"В една моя любима сентенция се казва: „Човек никога не трябва да спира да работи върху себе си. Когато си помислим, че вече сме постигнали съвършенство, трябва да помним, че сме безкрайно далеч от него. Само вечно стремящите се към Съвършенство ще бъдат уважавани и почитани.“

Аз ви поздравявам за нестихващите стремежи да бъдете винаги сред най-добрите, да прославяте името на България, да се развивате, да се усъвършенствате и да продължавате делото на нашия Сенсей Г.Ш. за продължаване на традициите в обучението по Шотокан. Шотокан карате-до не е просто система за самозащита с ръце и крака. Шотокан е система за усъвършенстване на характера на практикуващите го. Спорт в изкуството, изкуство в спорта", каза още президентът на Спартак.

Изминаха 5 години, през които децата на Плевен имаха възможността да се докоснат до магията и тайните на Шотокан. На снимката: Милена Кирниколова и Маринела Петрова