Плевенската пожарна с почетен плакет от Общинския съвет за 140-та си годишнина

Мартин Митев благодари на огнеборците за усилията, които полагат, за да бъдат спокойни всички жителите на Плевен

С огромно уважение бих искал да Ви поздравя от името на Общински съвет - Плевен и лично от свое име по повод честването на 140 години пожарно дело в град Плевен! В моменти като този се чувствам истински горд като плевналия. Плевенската пожарна команда е една от първите в страната. В Плевен е основана една от първите болници у нас, тук е открито първото спортно училище в България, а днес празнуваме в залата на една от най-добрите музикални гимназии. Като плевенчани ние имаме много поводи за гордост!“ 

С тези думи председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев се обърна днес към присъстващите на тържествено честване по повод 140 години пожарно дело в Плевен.

"Историята на пожарната команда в Плевенска област започва след завършването на Освободителната Руско-турска война /1877-1878 г./, а плевенската пожарна команда е създадена на 1 февруари 1878 година. Днес, 140 години по-късно, всички ние отдаваме дължимото на поколенията достойни служители в системата, които с професионализъм и всеотдайност защитават честта на професията!“, каза в обръщението си  по повод юбилейната годишнина Мартин Митев.

Той благодари на плевенските огнеборци за тяхната отдаденост на професията и за усилията, които полагат, за да бъдат спокойни и сигурни всички жителите на Община Плевен. „Искам да ви уверя, че Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Плевен винаги може да разчита на разбиране и подкрепа от страна на местната власт“, заяви Мартин Митев и връчи на директора на пожарната служба комисар Станислав Атанасов почетен плакет от името на Общински съвет - Плевен в знак на уважение и признателност към труда на огнеборците.