Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански идват в Плевен с "Малко комедия"

Виртуозното актьорско трио обещава много смях

Асен Блатечки, Койна Русева и Калин Врачански ще гостуват в плевенския театър с постановката "Малко комедия" на Борислав Чакринов. Това ще се случи на 12 февруари от 19.00 часа.

"Малко комедия" всъщност е не една, а цели две обединени театрални пиеси: "Предложение" и "Мечка" по текстове на гениалния руски автор А.П. Чехов.

В комедията "Предложение" на преден план излизат гордостта, инатът и копнежът за истинска любов, която да не е подчинена на материални ценности. Героите не осъзнават, че житейското им време изтича твърде бързо, че човешката близост и добрите отношения могат да станат жертви на тяхната безсмислена опърничавост. Копнежът за близост, който изпитват един към друг, им се изплъзва и дори ги разболява. И въпреки това, почти до края на постановката, те не отстъпват от нищожните си мании за собствена стойност и криворазбрана гордост.

Комедията "Мечка" разказва шеговито патетичната история на вдовицата Попова, която е твърдо решена да обича до гроб покойния си съпруг, но не успява да удържи на обещанието си, съблазнена от кредитора на семейството. Двамата се сблъскват в абсурден спор за любовта: кой е по-верен и постоянен - мъжът или жената. В увлечението си за надмощие един над друг те дори се предизвикват на дуел, но както всички комедии, така и тази завършва с щастлив край. След безкрайни спорове двамата герои се влюбват и с шеметно колебание напред - назад, предизвикано от горещото привличане един към друг, се събират.

Двете пиеси, изкусно обединени в един забавен текст, ни увличат в завладяващ сюжет, който докосва душите и сърцата ни. „Малко комедия" ни кара да се замислим кое е важно в живота и какви ценности ни ръководят, а виртуозното актьорско трио придава на представлението неповторим блясък чрез уникалните интерпретации на гениалните Чехови персонажи.