Откриха фалшиви дрехи при акция на полицията в Левски

Мероприятията са съвместни със служители на "Патентно ведомоство" - София

На 3 февруари за времето от 08.00 ч. до 13.00 часа в хода на специакция по линия на противодействие на престъпления в сферата на интелектуалната и индустриалната собственост, бяха извършени проверки на три търговски обекти в Левски. Мероприятията са съвместни със служители на "Патентно ведомоство" - София.

На подвижна сергия бяха установени следните търговски марки, имитиращи оригинални продукти: яке марка "Адидас", седем спортни комплекти от марките "Адидас", три спортни комплекти от марките "найк" и две долнища на анцузи от марките "Адидас". На търговския обект служители на "Патентно ведомство" са съставили акт по чл. 82, ал. 1 от Закона за марките и географските означения. В търговски обект - магазин за обувки и дрехи бяха установени следните търговски марки, имитиращи оригиналните продукти: 28 броя спортни комплекти - анцузи от марките "Адидас", 13 броя спортни комплекти - анцузи от марките "Найк", 6 броя тениски от марките "Адидас", две тениски от марките "Найк", две долнища на анцузи от марките "Пума", две долнища на анцузи от марките "Адидас", едно долнище на анцунг от марката "Адидас" и един комплект долнище и горнище от марката "Найк".

На собственика на търговския обект от служители на "Патентно ведомство" е съставен акт по чл. 82, ал. 1 от Закона за марките и географските означения. На управителя на друг търговски обект - магазин за дрехи в град Левски, е съставен констативен протокол, като не са установени нарушения.