Калин Сърменов: Вярвайте, че в България могат да се случват позитивни неща

Актьорът и директор на Сатиричния театър бе специален гост на откриването на гвардейския музеен кът в ОУ "Д-р Петър Берон"

"Не очаквах да е толкова вълнуващо и мило това, което се случва. Като ви гледам очите и начина, по който се радвате, вярвам, че все пак има нужда от всичките усилия, които поколението преди вас полага за вас", сподели актьорът и директор на Сатиричния театър Калин Сърменов, който бе специален гост на откриването на гвардейския музеен кът в ОУ "Д-р Петър Берон".

"Живеем в един доста разпокъсан свят, ценностните системи се загубиха. Но така или иначе, за да знаем кои сме, трябва да имаме минало. За да отидем напред, трябва да има днес. За да има днес, трябва да има вчера. Това, което правим всички тук е точно това - да се запази усещането за миналото, да се изгради достойнството. Да, светът е отворен, може да живеете навсякъде, но усещането за България винаги ще остане във вас. Самочувствието сами трябва да си го изградим", допълни Сърменов.

"За мен тези събития и инициативи са важни откъм това да се изгради логика в младите хора. Пожелавам ви успех, да сте усмихнати и да вярвате в това, че в България могат да се случват позитивни и хубави неща", завърши той.