Група млади мъже извършва серия от кражби в Плевенско, още не могат да ги хванат

Последната нагла кражба е регистрирана в село Горна Митрополия

Над 80 обира в Плевенско e извършила банда млади мъже. Под прицел попадат магазини в Горна Митрополия и целия регион. Те са известни на полицията, заснети са от камерите в последния разбит магазин, разказаха местните жители пред bTV. Тече разследване.

"Не се чувстваме в безопасност. Живеем в постоянен страх. Предадохме записите на полицията. Tези същите хора - със същите дрехи, обувки, с чувала, с "козия" крак... Те са разбили много обекти на територията на община Долна Митрополия. Срещнала със се с всички собственици на разбитите магазини и с кметовете на селата, в които са извършени обирите. Пострадали от Плевен също ни изпратиха видеозаписи. Почеркът навсякъде е един и същ", разказа Димитрина Комитска, собственичката на последния обран магазин в Горна Митрополия.

"Има шанс да бъдат задържани извършителите", каза Младен Василев, началник на РУ Долна Митрополия. "Групата не е една. Това, че си приличат по външен вид, не означава, че са едни и същи хора. МВР разполага с достатъчно инструменти, за да извадим от анонимоност тези лица. 

Но е добре търговските обекти да си прибират цигарите вечер", посъветва той как да се противодейства на крадците, които отмъкват само цигари от магазините. По думите му след Нова година има 4 обира.