Министър Каракачанов идва в Плевен за връчването на знамето на Втори ученически гвардейски отряд

Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще присъства на церемонията за тържествено връчване на знамето на втория ученически гвардейски отряд от Основно училище „Д-р Петър Берон“ град Плевен, информираха от пресцентъра на МО. Тя ще се проведе на 9 февруари, петък, от 11.00 часа в Театралния салон на Военен клуб – Плевен.

Знамето ще бъде осветено от Негово Високопреосвещенство Плевенския митрополит Игнатий. На събитието ще присъства и командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Илко Йорданов. 

Инициативата за създаването на втория ученически гвардейски отряд е на д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация "Докосни дъгата" и Ваня Дражева, директор на ОУ "Д-р Петър Берон". Тя е подчинена на идеята да се поддържа жив стремежът за опазване на историята, да бъдат възкресени традициите, да се възпитават учениците в дух на патриотизъм и любов към Родината.

Освещаването и връчването на знамето на втория ученически гвардейски отряд бе предшествано от откриването на гвардейски музеен кът в Основно училище „Д-р Петър Берон“ - Плевен.