Ваня Дражева: Ученическият гвардейски отряд ще бъде вдъхновител на Плевен

Патриотичното възпитание започва в семейството, но училището и обществото трябва да оформи патриотичния мироглед

"Днес е празник за Бероновци, днес е празник за Плевен. Този ден е много специален, защото днес бе осветено и  връчено знамето на Втория ученически гвардейски отряд в България, нашето желание е да поддържаме „огъня” в децата, да обичат нашата Родина, да бъдат горди, че са българи, защото гвардейците, те са държавността и представителността на България  пред света. Вярвам, че въпреки изпитанията и предизвикателствата ще съхраним възрожденския стремеж да изковем достойно място на нашите деца в този шарен свят. Убедена съм, че няма да пестим сили, за да опазим българската държавност“, сподели Ваня Дражева, директор на ОУ „Д-р Петър Берон“ по  време на днешното тържествено освещаване и връчване на знамето на Втори ученически гвардейски отряд към училището.

"Бероновци" развяха осветеното знаме на гвардейския си отряд (Галерия)

Тя се обърна към г-жа Йорданка Чавдарова, която преди 10 години създава Първия за България ученически гвардейски отряд и изказа благодарност за идеята и силата да отстои неговото съществуване и до днес, когато всички ние заедно празнуваме раждането на още един за България ученически гвардейски отряд. Двете размениха плакети с гербовете на градовете си.

"Г-н Спартански, патриотичното възпитание започва в семейството, но училището и обществото трябва да оформи патриотичния мироглед. С Ваша помощ ученическия гвардейски отряд ще бъде вдъхновител на Плевен. Благодарим ви за подкрепата!“, обърна се г-жа Дражева към кмета.

Директорката на ОУ "Д-р Петър Берон" за втори път тази седмица отправи послание към бригаден генерал Илко Йорданов и то бе отново с молба да се грижи и възпитава децата нв дух на сила, доблест и чест.

"Скъпи ученици, този ден е за вас! Благодаря ви за жарта, с която се хвърлихте в това нова начинание за нашето училище! Благодаря ви за отдадеността и емоциите, с които ни захранвате всеки ден! Носете с достойнство и гордост вашите гвардейски униформи! И никога не забравяйте тържественото  обещание, което дадохте днес! За да пребъде Плевен!“, завърши г-жа Дражева.