Зам.-областният управител на Плевен връчи Голямата награда на пчеларското изложение

Призът бе присъден за новаторство в пчеларството на Апитек – Гърция

Голямата награда на XVI Изложение-договаряне „Пчеларство Плевен 2018” бе присъдена за новарторство в пчеларството на Апитек – Гърция. Отличието бе връчено на управителя на компанията Милтос Евангулопулос от заместник-областния управител д-р Красимир Трифонов.

Визирайки апитерапията, д-р Красимир Трифонов каза, че пчеларството е неделима част от медицината. „Пчелите са най-добрият медиатор между природата и човека, защото тази уникална природа, която имаме предоставя уникален шанс за произвеждането на един изключително качествен, полезен и вкусен мед. Не само България, но и целия Балкански регион има великолепни дадености, затова и вашите успехи стават факт”, отбеляза заместник-областният управител на Плевен. Д-р Трифонов пожела пчеларството да става все по-привлекателно за младите хора и допълни, че е обнадежден в бъдещето на сектора, виждайки толкова млади и ентусиализирани пчелари на това изложение. Награди бяха присъдени в още няколко категории – тримата подгласници на голямата награда станаха Драган SZRP – Сърбия за „Нова технология и „Аписелект” ЕООД – Пловдив за „Нов продукт” и „Инвестиция на годината”. В категория „Представяне на нов пчелен продукт” отличени бяха плевенчаните Мария и Живко Иванови, а Христо Георгиев от София получи отличието в категорията „Етикет и опаковка на годината”.

Награди бяха присъдени и за издателства и автори на специализирана литература -проф. Иванка Желязкова, Кирил Киров и ИК „Неделник”. За най-атрактивно представяне на изложението награда бе присъдена на Вимекс – В ООД – Сливен. Анкетата на посетителите на форума пък определи като най-добра Пропи – Ст. Петкова - Габрово. Наградата за най-проспериращ млад пчелар за 2017 година взе Тихомир Тачев.

След официалната церемония по награждаването организатори, гости и наградени направиха обща снимка, с която да запаметят този вълнуващ момент, с който успешно приключи XVI Изложение-договаряне „Пчеларство Плевен 2018”.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"