Заради скандалния аудиозапис: Родители поискаха учителката да бъде уволнена

Много е неприятна ситуацията, но ще взема необходимите мерки”, заяви директорът на детската градина

Общината в Плевен е започнала проверка заради скандалния аудиозапис от детска градина в града. Записът е направен от родител и изтече в публичното пространство чрез фалшив профил във „Фейсбук”.

„Ти къде се намираш, бе?”, „Ти не разбра ли, че аз командвам тука? Тука каквото кажа, това ще правиш! Като не ти харесва има други градини в тоя град”, „Ама ти си направо ненормална ма” – това са само част от изразите, които се чуват в записа.

Гласът е на Стойка Гатева – педагог с 40-годишен стаж зад гърба. От днес тя е в отпуск по болест и отказа да застане пред камера, съобщават от btvnovinite.bg.

„Разпознах гласа и съм много учудена, защото децата са много добрички. И съм много изненадана и аз това, което се случва. Много е неприятна ситуацията, но ще взема необходимите мерки”, заяви директорът на детската градина Даринка Стойчева пред bTV.

Колегите на Гатева отказват да коментират случая. Родителите са в шок.

„Почувствах се много зле. По моето дете се крещи „Внимавай да не се напикаеш”. Детето в петък се опита около 10 пъти след градина да отиде до тоалетната”, разказа Полина Петкова.

„Аз още съм в шок, не мога да повярвам, че може да се случи нещо такова”, допълва Христина Христова.

В късния следобед родителите на първа група, от която се твърди, че е записът, поискаха учителката да бъде уволнена.