Плевенски родители след агресията в детската градина: Проблемът не е единичен, той е масов

Възмутените родители апелират за монтирането на аудиоустройства в детските градини, за да се следи контролът в тях

Родители застанаха пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да изразят възмущението си и последствията, които виждат у децата си, след поредната агресия от страна на възпитателка в детска градина, този път от Плевен.

"Проблемът не е единичен, той е масов! Малтретирането над деца е публична тайна, а ние - родителите и обществото, трябва да спрем да си "заравяме главите в пясъка", призова един от родителите!

Вчера в социалните мрежи се появи запис от фалшив профил, който разкрива крясъци, заплахи и обиди, отправени от учителката на ДГ "Надежда" Стойка Гатева. Тя е педагог с 40-годишен стаж в целодневната градина в Плевен.

Днес пред камерата на телевизията една майка сподели, че е подозирала за подобно отношение спрямо детето ѝ, тъй като то се оплакало, че е било ударено по ръката от г-жа Гатева.

"Освен това, когато си подрежда играчките вкъщи, детето ми започва да се кара на мен и баба си: "Аз командвам тук!" Няма как то да е чуло тези думи от другите деца в градината", убедена е майката.

Директорката на детското заведение Дарина Стойчева не е подозирала за случващото се и обясни, че след края на отпуската по болест на Стойка Гатева, тя ще изиска писмено обяснение, след което учителката ще бъде отстранена от длъжност.

Община Плевен също започна проверка по случая и заместник-кметът Стефан Милев подчерта, че досега жалби от такъв въпрос не са пристигали.

"Призовавам всички родители, които имат съмнение за агресия над децата си в детските градини, да подават сигнали в общината", заяви зам.-кметът.

Единият от възмутените родители апелира също за монтирането на аудиоустройства в детските градини, за да се следи контролът в тях!