Елена Петрова с дебют в "Царицата на чардаша"

Стара Загора Лайф

23-02-2018, 09:02

Снимка:

Държавна опера Стара Загора

Автор:

starazagorautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Царицата на чардаша" се завръща на сцената на търновския театър

„Царицата на чардаша“ с премиера на старозагорска сцена

На 23 февруари от 19.00 часа

Младата оперна певица Елена Петрова прави своя дебют като Силва Вареску в оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман на сцената на Държавна опера-Стара Загора на 23 февруари. В постановката на Николай Априлов участват още Николай Моцов, Велин Михайлов, Камелия Стойчева, Симеон Симеонов, Диана Найденова, Николай Априлов и др., оркестър, хор и балет на Държавна опера-Стара Загора. Диригент на спектакъла е Владимир Бошнаков.

Елена Петрова вече има своите прекрасни изяви на сцената на Операта ни в постановките на оперите „Бохеми“ от Дж.Пучини и съвременната гръцка опера „Пламъци в платната на нощта“, както и в оперетата „Парижки живот“ от Ж.Офенбах.

Елена Петрова е родена през 1994г.в град Сливен. Завършва Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, но се насочва към оперното изкуство след дългогодишното музициране под палката на Маестро Методий Григоров в детски хор „Дружна песен“ и смесен хор „Добри Чинтулов“,гр.Сливен. Завършва Национална Музикална Академия „Проф.Панчо Владигеров“ в класа по класическо пеене на проф.Жасмина Костова.

Участва в редица концерти като авторския концерт на проф. Георги Костов с диригент Деян Павлов, съвместен концерт на Национална Музикална Академия и Софийска филхармония с диригент Славил Димитров, "НЕЩО НА СЕРИОЗНО, НЕЩО НА ШЕГА И ИЗОБЩО КАТО НИЩО НА СВЕТА“ с диригент Левон Манукян , „Една вечер в операта“- съвместен концерт-спектакъл на НМА и Държавна опера Стара Загора с режисьор Огнян Драганов и диригент Ивайло Кринчев, също така участва в най-новия проект на операта- „Queen- шоуто продължава“ с диригент Димитър Косев. Дебют на професионалната сцена прави през октомври 2016г. в главната роля на Метела от оперетата на Жак Офенбах „Парижки живот“ с режисьор проф.д-р Румен Нейков и диригент Димитър Косев. През 2017г. Играе в още три продукции на Държавна опера -Стара Загора, в съвременната камерна опера от Георгос Минас “Пламъци в платната на нощта“-световна премиера ; „Вълшебната флейта“в ролята на Втора дама и „Бохеми“ в ролята на Мюзета. През април 2016г. печели Специалната награда в Академичен конкурс „Проф. Илия Йосифов“. В момента завършва своята магистратура в НМА“Проф.Панчо Владигеров“.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"