Юношите на Спартак (Плевен) на разходка в музея

Гордеем се, че можем да играем в мъжкия отбор на Спартак, споделиха Цветан Тодоров и Михаил Цонков

Броени дни преди Националния празник на България (3 март) баскетболистите на Спартак Плевен си припомниха част от славната история на Плевен. Юношите на клуба Цветан Тодоров и Михаил Цонков посетиха Регионален исторически музей в град Плевен, информират от НБЛ.

Те затвърдиха знанията си за възникването и развитието на родния край, като бяха посрещнати от директора на музея – д-р Володя Попов. Техен гид по време на обиколката пък бе Елвира Конова, уредник в направление "Връзки с медиите и музейните образователни програми". Част от разходката в музея бе и интерактивната изложба "Преди Гутенберг и след това" на Диян Павлов – Джими, която представя писаното слово от древността до Йоханес Гутенберг и развитието на печатната техника до наши дни.

Двамата останаха доволни от посещението, като се обединиха около мнението, че младите хора трябва да намират време, за да посещават музеи и да обогатяват общата си култура.

"Наистина бе много интересно. Всеки трябва да посещава подобни места. Освен че носят нещо различно, някои неща могат да се видят само в музеите", убедени са Цветан Тодоров и Михаил Цонков, чиито имена тепърва баскетболна България ще чува все по-често.  

"Гордеем се, че можем да играем в мъжкия отбор на Спартак. За нас е чест. Благодарим на момчетата и на треньора Александър Дяковски за подкрепата и за това, че ни помагат постоянно. Много ни харесва, а пък в бъдеще всичко зависи от нас. Искаме да призовем феновете да дойдат в залата и да ни подкрепят в оставащите мачове до края на сезона. Без тях наистина е много трудно. За нас това е най-важното – те да са с нас."

Следващият домакински двубой на Спартак Плевен ще бъде на 24 март срещу Левски Лукойл от 18.00 ч. в зала "Балканстрой".Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково