НАП - Плевен организира изложба под наслов "Нашите деца рисуват"

Темата е историческите събития в града

В хода на Руско-турската война, Плевен става важен стратегически и военен център и задържа хода на войната за няколко месеца, записани със златни букви в историята на Плевен.

Именно заради тази победа е издигната и Плевенската Панорама. Проектирането изпреварвало строителството, тъй като ръководителят Николай Овечкин променял концепцията в движение.

В строителството се включили стотици доброволци и с общи усилия и денонощен труд паметникът оживява на 10 декември 1977 година в деня на стогодишнината от освобождението на Плевен.

По случай 3 март, офис на НАП - Плевен организира изложба под наслов "Нашите деца рисуват" на тема историческите събития в града. В отредения кът са изложени валидираните пощенски плик, картичка и материали по повод честването на 140-та годишнина от Плевенската епопея и на 110 години от създаването на Военноисторическите музеи в града, предоставени ни от Община Плевен.

В художественият кът е изложена рисунката на Никола Ангелов взела втора награда на конкурсът по случай 140-та годишнина от Плевенската епопея. По повод националния ни празник в салонът са издигнати празнични трикольори на всяко гише и на подредения патриотичен кът в сградата на офис Плевен.