Паметникът на Майка България в Плевен осъмна с националния флаг (Снимки)

Млади плевенчани с достойна за уважение инициатива по случай 3-ти март

Plevenutre.bg получи любопитни снимки от новоучреденото Плевенско сдружение, наречено „Рицари без броня”.

"Днес сутринта останахме безкрайно изненадани от една достойна за уважение постъпка на наши съграждани. Искахме по случай националния празник на България 3-ти март да поднесем венец в знак на почит към героите, загинали за нашата свобода, на място, което е почти забравено и занемарено, а именно - паметника „Майка България”. Когато отидохме, там вече се вееше националният трибагреник, вдигнат гордо от самата Майка България! Поднесохме венеца и удивени от направеното, решихме да създадем картички с този величествен момент и да ги раздадем на този ден в центъра на Плевен, за да може, който не го е видял, да се докосне, макар и не на живо, до това толкова красиво дело", споделиха от сдружението, допълвайки, че подкрепят инициативата.

Какво е посланието?! Може би, да вдигнем гордо глава поне в този ден, за да го видим. Може би, някому не е достатъчно просто да бъдат разкъсани веригите на робството, а иска да види националния флаг развян победоносно, символът на нацията – извисен над града, над всичко и всички малки и големи неволи… Един трибагреник с обичаните ярки цветове - над сивотата на безразличието и калта на безчестието!

Още по-добре, ако там са го издигнали децата на Майка България – млади родолюбиви ентусиасти, останали в своята Родина. Още по-добре, ако подкрепим дързостта им да заявят по този необичаен начин принадлежността си към съдбата на България.

Плевенчанино, вдигни глава! Ти си българин.

Над всички нас е Майка България! Над всички нас е националният ни трикольор и интересът на българската нация.

В нашия град все пак има родолюбци. Това са твоите чеда, Българио!