30-годишен мъж на съд за създаване на порнографски материали, изнасилване и незаконно оръжие

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж за създаване на порнографски материали, изнасилване и незаконно държане на оръжие.

Обвинението срещу Гюрсел А.  е за това, че през периода от 28.06.2017 г. до 11.07.2017 г. в с. Г.Дъбник, обл. Плевен, създал порнографски материал – цифрови файлове, съхранени в паметта на преносим и настолен компютър и в паметта на мобилен телефон, като за създаването на порнографския материал е използвано лице ненавършило 18-годишна възраст – момиче  на 16 години. Престъпление по чл. 159 от НК;

Повдигнато му е обвинение и за това, че през периода от неустановена дата след 11.01.2017 г. до 13.07.2017 г. в с.Г. Дъбник, държал огнестрелно оръжие – ловна пушка без изписана марка и боеприпаси - 1бр. патрон, без да има за това надлежно разрешение. Престъпление по чл.339 от НК;

Предаден е на съд и по обвинение, че през периода от 16.01.2013 г. до 16.01.2016 г. в с.Горни Дъбник, при условията на продължавано престъпление с три деяния, осъществяващи два състава на престъплението изнасилване, като са извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка, при еднородност на вината, като последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, като се съвкупил с малолетно момиче,  като я принудил към това със сила. Престъпление по чл. 152, вр. чл.26 от НК.

Гюрсел А. заживеел на съпружески начала с жена, която от предходното си съжителство с друг мъж имала дъщеря. Животът на двете бил съпътстват с постоянно домашното насилие – психическо и физическо, за което жената през периода 2008г. – 2009г. потърсила помощ от властите. След  това ескалацията на насилието от страна на обвиняемият върху жената сломили волята й за съпротива и тя не потърсила повече помощ от държавните институции. След като навършила 12 годишна възраст Гюрсел А. започнал да посяга и на дъщеря й, като няколко пъти насилил детето, след което го заплашил, че ако разкаже на някого какво е направил ще убие майка ѝ. Насилието върху майката и дъщерята продължавало, като без видима причина обвиняемият  им нанасял побой.  Гюрсел А. решил също да създаде порнографски снимки, на които да заснеме момичето  с мобилния си телефон. След като бащата на жената починал обвиняемият отишъл в дома му и открил гладкоцевна ловна пушка и един брой патрон. Въпреки липсата на надлежно разрешение да притежава оръжие и боеприпаси, държал пушката и патрона в дома си.

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен