Канят министър Каракачанов да стане патрон на комитета "Героите на Дойран"

Плевенският инициативен комитет предлага на министъра да възстанови празника на Плевенски гарнизон.

Плевенски Инициативен Комитет "Героите на Дойран" информира, че е отправена покана към министър Красимир Каракачанов да се включи в инициативата за "Дойранската епопея" и му е предложено да възстанови празника на Плевенски гарнизон.

Ето и пълния текст на писмото:

На вниманието на Вицепремиера по обществния ред, сигурност и други въпроси и Mинистър на отбраната на РБ

Уважаеми г-н Вицепремиер и Mинистър на отбраната на РБ,
През септември 2018 година се навършват 100 години от епичните боеве за отбраната на Дойранската позиция, когато 9-та Плевенска Дивизия (4-ти Пехотен Плевенски, 34-ти Пехотен Троянски, 17-ти Пехотен Доростолски, 33-ти Пехотен Свищовски, 57-и и 58-и пехотни полкове), отстоява границите на България. 
По този повод беше учреден Плевенски Инициативен Комитет "Героите на Дойран", който си е поставил за цел да възкреси спомена за подвига на героите и да изпълни ангажимент с едновековна давност – изграждане на паметник на героите от Дойран.
Обръщаме се към Вас като Mинистър на отбраната и Вицепремиер по обществния ред, сигурност и други въпроси с предложение да станете патрон на инициативния комитет. Заедно с това използваме възможността да Ви приканим да да издадете заповед за възстановяване на празника на Плевенския гарнизон, който бил отбелязван всяка година на 16 Март, по повод победата при Алкалан през 1913 година по време на Балканската война.

С уважение от името на 
Плевенски Инициативен Комитет "Героите на Дойран"