Емил Велев се надява футболистите на Левски да имат повече късмет срещу ЦСКА

Везните ще наклонят към този отбор, който ще е по-агресивен и по-мотивиран да спечели двубоя, заяви Кокала

Главният мениджър на Спартак (Плевен) Емил Велев изрази пред БНТ мнението си относно предстоящия сблъсък на Левски срещу ЦСКА-София. Първото от общо петте дербита, които ще се изиграят тази пролет, е в неделя от 13:00 часа на националния стадион "Васил Левски".

"Не мисля, че и двата отбора се предстваят колебливо, на един кантар ги слагам. И двата отбора имат много чужденци, които изглежда, че още не са се адаптирали в нашето първенство, в нашата страна. Везните ще наклонят към този отбор, който ще е по-агресивен и по-мотивиран да спечели двубоя", заяви Кокала.

"Надявам се да имат по-успешен ден футболистите на Левски и да имат повече късмет. Защото в такива мачове трябва и късмет, не може без това нещо", добави той.

Запитан за ролята на треньора в сблъсъка, Емил Велев каза:

"Доколкото четох изказванията на треньора на Левски - той го смята този мач като обикновен мач, което не е така, не е правилно. Не знам доколко е запознат с ролята на един такъв мач. Защото когато победиш в едно такова дерби, самочувствието е съвсем различно. Зарядът в този мач е различен, няма сравнение с другите срещи. При ЦСКА треньорът си е българин и знае много добре за какво става дума. Ще разчита много и на подкрепа на публиката и на това какво са усвоили футболистите за тези дербита. Много е важно да осъзнаеш преди самия мач и в него за какво става дума."