Радослав Гизгинджиев представя в Горна Оряховица новата си книга „Повече от любов“

Мисия

19-03-2018, 12:23

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Романът бе разграбен само седмица след появата си на пазара

Писателят Радослав Гизгинджиев ще представи на 21 март (сряда) в Горна Оряховица новата си творба „Повече от любов“.

„Здравей, Непознат! Дойде време да се срещнем и да ти разкажа защо написах тази книга за теб. Да ти покажа част от света, в който се потопих, докато вървях по брега на Реката. И защо най-красивите приказки са населявани от най-тъмните чудовища. За молитвата на водата и дърветата. Ти си моят специален гост и ще те чакам“, отправя покана към своите почитатели авторът Радослав Гизгинджиев.

Представянето на книгата ще започне от 17.30 ч. в Художествена галерия „Недялко Каранешев“. Събитието се организира от Община Горна Оряховица и Общинска библиотека.

На 14 февруари се появи новият роман от Радослав Гизгинджиев – „Повече от любов“. Първият тираж на книгата бе разграбен за седмица и тя се оказа поредния бестселър на автора. Работата по романа е отнела повече от 2 години, защото част от сюжетните линии са вдъхновени от реални събития, обвързани със съдбата на въдворените в т. нар „Лагери на смъртта“ между 1944 -1962 г. в България. Типично в стила на писателя, книгата вплита символиката на езически образи от фолклорното наследство на Балканите: Реката на Забравата, Полята на Отвъдното и мистичните Асфодели (цветята между видимото и невидимото).

Радослав Гизгинджиев набра популярност сред читателите в България с трилогията „Рай“: „Рай“, „Вратите“ и „Пеперудите“, която предизвика истински фурор и влезе в класациите на най-продаваните книги. Автор е на 5 моноспектакъла, изиграни от актьорите Петър Антонов, Симеон Вадов, Диана Димитрова („Открадат живот“) и Йоко Захариев. Игралният му дебют в киното като режисьор и сценарист е филмът „Изпуснати думи“ по разказ на Елин Пелин с главна роля - Койна Русева.

 Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"