В Плевен ще се проведе научен форум "10 години иновации – обучение, опит, практика“

Посветен е на 10 годишнината на специалността „Социални дейности” в Медицински колеж към МУ-Плевен

Научният форум "10 години иновации – обучение, опит, практика“ е посветен на 10 годишнината на специалността „Социални дейности” в Медицински колеж към Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен), който ще се проведе на 22-23 март 2018 г. Официалното откриване е днес от 13.00 ч в зала „Магнум“, Втора клинична база.

Целта на форума е да се обсъдят възможностите за сътрудничество, за иновации и обмен на добри практики за модернизиране и укрепване на системите за обучение и образование на бъдещи професионалисти в областта на социалната работа.      Официални гости на събитието ще бъдат представители на Министерството на труда и социалната политика и на Министерството на образованието и науката.

В дните на форума своите научни разработки ще представят преподаватели от ЮЗУ "Неофит Рилски" гр. Благоевград, ВТУ "Св. св. Кирил и Методий", Русенски университет „Ангел Кънчев“ и Тракийски университет Стара Загора, обучаващи студенти от специалност „Социални дейности“. Специален гост на форума е проф. Нина Атанасова, д.б.н., научен секретар на направление „Биомедицина и качество на живот” към Българска академия на науките. Своите иновативни разработки ще представят и директорът на ПГТ „Алеко Константинов“ – Плевен - Малинка Маринова, директорът на Център за специална образователна подкрепа “П. Р. Славейков” – Плевен - г-н Милен Наков и г-жа Милена Караангова от Център за развитие на човешките ресурси – София.