Община Плевен участва отново в "Часът на земята 2018"

И плевенската Панорама се присъединява към световната инициатива

Община Плевен за поредна година се присъединява към световната инициатива „Часът на Земята 2018” на световната природозащитна организация WWF. Днес, 24 март, между 20.30 и 21.30 ч. ще бъде загасено ефектното осветление на сградата на местната администрация.

Часът на Земята се провежда за първи път през 2007 г. в Австралия. Тогава, в рамките на един час, хората изразяват своята воля за справяне с климатичните промени, като гасят осветлението в домовете си. В рамките на шестдесет минути притъмняват и фасадите на знакови сгради и културни паметници.

За няколко години "Часът на Земята" стана най-популярната международна природозащитна инициатива, участниците са обединени в общи действия за справяне с климатичните промени и опазването на природните ресурси на планетата. Тази година темата е „Свържи се с природата” и фокусът е опазването на биоразнообразието.

Община Плевен призовава всички граждани да изразят своята съпричастност и активна гражданска позиция , като загасят светлините в домовете си за един час на 24 март.