Плевенчанинът, спретнал си 5-часова гонка с полицаи и охранители, пренасял метадон

По случая е започнато досъдебно производство

МВР излезе с официална информация за 5-часовата гонка, която плевенчанин си спретна с полицаи и охранители.

"Неправоспособен водач е опитал да осуети полицейска проверка, като направил опит да избяга от полицейски патрули на две областни дирекции на МВР. В събота сутринта полицейски служители от ОДМВР – Стара Загора предприели проверка на лек автомобил „Ауди“ на територията на. Гурково. Водачът не само не се подчинил на полицейското разпореждане, но увеличил скоростта и продължил движението си в посока старата столица.  Навлизайки на територията на ОДМВР – Велико Търново отново е бил предприет опит за проверка на автомобила, но водачът пак не изпълнил полицейското разпореждане. Служители на Пътна полиция предприели преследване на автомобила, който навлязъл в областния град и се отправил към Русе. В с. Куцина преследваният автомобил навлязъл в ниви и разбит кален път.

Луд екшън! Полиция и частни охранители заловиха плевенчанин без книжка след 5-часова гонка

Съдействие при преследването оказали служители на частна охранителна фирма с високопроходима техника. Преследваното возило било установено затънало в калта в землището на с. Крушето, а в близост до него бил и водачът – 31-годишният М. А. от Плевен. 

В хода на извършената проверка в автомобила е установено шише с течност, която при полеви наркотест е реагирала на метадон. М. А. обяснил, че той ползва субстанцията. Отказал е кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство за престъпление по чл. 270, ал. 1 от НК.", гласи официалното съобщение на МВР.