Задържаните за обира в Плевен ги грози затвор от 5 до 15 години

Всички те са криминално проявени, а двама са и осъждани

Задържаха четирима след обира на инкасо автомобил в Плевен. Над 200 000 лева бяха задигнати пред голям хипермаркет в града.

Обирът се случил в сряда вечерта, около 19,30 часа - към края на работният ден за голям хипермаркет. Инкасо-автомобил спира пред магазина. Минути по-късно е похитен.

Обирът е извършен като на кино. По информация на NOVA двама мъже свалят шофьора на бус инкасо, който е бил спрял, за да събере оборота. Тръгват с буса и на около 300 метра го закарват до място, където има друг автомобил. Парите са прехвърлени в другото превозно средство.

Първият от тях е задържан след три часа. Вече има хора в ареста и съвсем скоро ще им бъдат повдигнати обвинения.

„В близост до мястото, където правихме оглед, са установили едно лице, което се оказва съпричастно към извършеното деяние. Впоследствие са установени още четири лица в жилище. От тези четири лица със сигурност три имат участие към извършеното деяние. Четирите лица, които са задържани за 24 часа от органите на МВР-Плевен, са лица между 30 и 35 годишна възраст”, каза наблюдаващият прокурор Красимир Янчев.

Всички те са криминално проявени, а двама са и осъждани. МВР няма информация относно това задържаните да са упражнявали някаква трудова дейност.

В жилището, в което са намерени, са открити три броя късоцевни бойни оръжия, боеприпаси за тях, както и патрони за автомат „Калашников”. Открита е голяма сума пари, както и специфични опаковки, в които са транспортирани парите по изискване на VIP Security.

Задържаните ги грози затвор от 5 до 15 години. Те вече са с обвинения и за още 72 часа в ареста.

Хората, които са свалили шофьора на инкасо буса, са били с перуки. Все още върви претърсването в трети апартамент в голям жилищен квартал в Плевен. Работи се и по всички версии, за да се уточни дали групата е съпричастна с друг обир преди две години, когато също беше задигната голяма сума пари. 

От охранителната фирма излязоха със позиция за обира на инкасо автомобила, в която се казва, че открадната сума е възстановена в пълен размер и че се извършва вътрешна проверка по случая.