Лазарки изненадаха служителите на НАП - Плевен

С обредни песни и танци децата от „Слънце“ поздравиха служителите

С обредни песни и танци лазарки от Целодневна детска градина „Слънце“ – гр. Плевен, поздравиха днес служителите на Национална агенция за приходи от офис Плевен. Децата пожелаха на своите домакини здраве, изобилие, и весело посрещане на Великденските празници.

Според българската народна традиция Лазарица е празник на нивите, пасищата и горите, но и празник на момичетата, които след като са лазарували, могат публично да се момеят. Вярва се, че къщата, в която са влезли и пели лазарки, ще бъде честита през цялата година. Денят се нарича още Лазарова събота и Лазар.

По случай предстоящите български празници Цветница, Лазаровден и Великден, децата изпълниха прекрасни песни, танци и стихове и зарадваха домакините с пожелания за здраве и плодородие.

Директорът на офис на НАП Плевен - Цветомила Потурлиева, поздрави гостенчетата, като им пожела - да растат здрави и щастливи. Благодари им за прекрасните пожелания и доброто настроение, което предадоха както на служителите, така и на клиентите, посетили днес данъчния офис. Всички деца получиха аплодисменти, похвали и лакомства от името на служителите в офиса.