Оставиха за постоянно в ареста мъжете, задържани за обира на инкасо автомобил в Плевен

До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано

Окръжният съд в Плевен остави за постоянно в ареста бандитите, задържани за грабеж на инкасо автомобил в Плевен, съобщи БЛИЦ. За наглия обир бяха закопчани четирима мъже на възраст между 30 и 35 години, криминално проявени.

Обирът бе извършен в сряда вечерта. Тежко въоръжени бандити нападнаха инкасо автомобил пред "Кауфланд" в Плевен и задигнаха 200 000 лева. Престъпниците спрели пред входа на магазина, изтласкали шофьора на инкасо автомобила, после преместили колата зад магазина. Там прехвърлили парите в своя автомобил, но не успели да вземат цялата сума.

Един от разследваните бе арестуван по "горещи" следи само около три часа след престъплението. Въз основа на наблюдавана от известно време група по-късно са арестувани другите трима. В жилище са установени три огнестрелни оръжия и патрони за автомат "Калашников", открити са опаковки за пари. Установен е автомобилът, с който са избягали от местопрестъплението, както и вещи, с които са прикривали лицата си, докато са прехвърляли парите от инкасо автомобила в техния.

До момента е установено, че част от оръжието у заподозрените за грабежа е незаконно притежавано. Работната хипотеза, по която се разследва, е извършване на грабеж в особено големи размери.

При доказване на подобно престъпление се предвижда наказание "затвор" от пет до 15 години, плюс конфискация на една втора от имуществото на осъдения.