Проверяват търговски центрове, туристически обекти и църкви преди Великден

Огнеборците следят дали се спазват мерките за безопасност, така че да не се стигне до инциденти при струпването на голямо количество хора на едно място

Служителите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" извършват проверки в цялата страна на търговски центрове, ресторанти, хотели и други туристически обекти, както и църковни храмове и манастири. Проверките са част от планираната кампания на ГДПБЗН за осигуряване на пожарната безопасност по време на предстоящите Великденски и майски празници.

Инспекторите проверяват условията за своевременна евакуация, както и поддържането в изправност на осигурените активни и пасивни мерки за пожарна защита. В по-големите и в по-специфични обекти са планирани учебни евакуации, както и пожаро-тактически занятия.

Служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол, обръщат внимание на действията на персонала на обектите за създаване на организация за пожарна безопасност, а също и на активните мерки за пожарна защита /пожароизвестителни, пожарогасителни и вентилационни системи/.