Ученици от Езиковата в Плевен пак на обмен във Франция

Посетиха училището-партньор в Шалон-ан-Шампан, където българските деца живеят във френски семейства заедно с кореспондентите си

За шеста поредна година група ученици от ПГПЧЕ – Плевен, изучаващи френски език,  с ръководител г-жа Румяна Гетманова – старши учител по френски език в гимназията, посетиха Франция и училището-партньор в Шалон-ан-Шампан, където българските деца живеят  във френски семейства заедно с кореспондентите си.

Бяха проведени редица съвместни мероприятия, при което българските ученици показаха как се правят мартеници, представиха България с 3 презентации и проведоха урок по български език.

Тази година темата на обмена е „Забележителности в България и Франция”. В тази връзка бяха посетени подземните тунели на Шалон-ан-Шампан,  оживени от лазерни лъчи и музика, беше осъществена разходка  из гората  Фо дьо Верзи - едно от трите места в света, където растат странни дървета. Всички се насладиха на  разходката с корабче по Сена , любуваха  се на Шанз Елизе, снимаха се пред символа на Париж - Айфеловата кула. Не бяха пропуснати и няколко готически катедрали в Реймс и Шалон.

Най-важното обаче са новите приятелства и чисто човешките отношения.

Учениците и учителите  от Езикова гимназия – Плевен ще бъдат домакини на обмена от 11 до 15 април 2018 г., за който се готвят различни инициативи, мероприятия и екскурзии, за да могат гостите да видят и нашите забележителности и да се насладят на красивата ни природа.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия