Плевенската полиция задържа автор на два грабежа в центъра на града

Той е направил пълни самопризнания пред органите на МВР. Вещите, обект на грабежите, не са установени към момента

След два извършени грабежа плевенските полицаи задържаха авторът на посегателството. Сигнали за престъпленията, осъществени в областния град , са получени през месец март.

Първият грабеж е извършен на 12 март на улица „Васил Левски“. Около 21:50 часа непознат е заплашил с нож 20-годишен от село Новачене и му отнел със сила 165 лева. Второто нападение е станало на 24 март 2018 година около 17:15 часа на улица "Дойран" пред автобусната спирка в посока кръгова връзка. Непознат съборил на земята 70-годишна и отнел от владението ѝ дамско портмоне със сумата от около 50-60 лева, лична карта и месечна карта за градския транспорт. 

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

В хода на предприетите незабавни действия разследващите установили и задържали 20-годишен от град Завет, област Разград. Той е направил пълни самопризнания пред органите на МВР. Вещите, обект на грабежите, не са установени към момента. Привлечен е в качеството на обвиняем, разпитан в същото качество и с постановление на наблюдаващия прокурор е приведен в ОЗ СА гр. Плевен със задържане под стража за срок до 72 часа. По случая продължава работа разследващ полицай.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен