Плевен и Ботевград излъчиха капитаните на отборите в 100% Power Maча на звездите

Константин Коев и Дивон Уошингтън бяха избрани от феновете за предводители на двата отбора

Спартак Плевен и Балкан Ботевград излъчиха капитаните в 15-ото издание на баскетболното мегашоу 100% Power Maча на звездите. След не толкова оспорвано гласуване, Константин Коев и Дивон Уошингтън бяха избрани от феновете за предводители на двата отбора. Над 1000 привърженици на играта с оранжевата топка използваха правото си на участие в 4-дневния вот. Миналогодишният No1 в Национална баскетболна лига, според феновете - Коев, отново бе най-харесваният български играч, като остави зад себе втория - Христо Захариев от Балкан, на почти двойно по-малко гласове. По-паметливите си спомнят, че в гласуването за "Любимец на феновете" в НБЛ за 2017 година двамата отново бяха конкуренти за първите две места и отново спечели звездата на Спартак.

При чужденците вотът беше по-оспорван, но все пак крилото на ботевградчани Дивон Уошингтън успя да дръпне с една дължина на останалите. На пресконференция в четвъртък, 5 април от 13:00 часа в Национален студентски дом, зала “Галерия”( гр. София пл. Народно събрание 10 ет.1), двамата ще вземат участие в шоуто "Настъпванка", на която ще си изберат отборите. Тогава ще бъдат обявени и спонсорите на двата тима, които ще ги именоват за тазгодишното издание на 100% Power Maча на звездите.

Така именно Плевен и Ботевград се очертават градовете с най-сериозно присъствие в тазгодишното издание на баскетболното супершоу, след като вчера и треньорът на Спартак Александър Дяковски бе излъчен за участие, а от Ботевград е включн половината отбор плюс треньора Небойша Видич.

Пълните резултати от гласуването за капитани на отборите - похват използван и от Националната Баскетболна Асоциация на САЩ и Канада, можете да намерите тук: www.all-star.bg/index.php?module=vote&action=rview

Във фейсбук страница на 100% Power Mач на звездите https://www.facebook.com/BulgarianAllStarGame ежедневно може да следите всички новини около предстоящото звездно шоу. Междувременно и гласуването за аматьорския 100% Power Mач на звездите прави страхотен фурор, а него може да проследите тук: https://www.facebook.com/groups/All.Star.Game.BG/ Както и известно, BGO Software баскетболната лига ще организира аматьорски Мач на звездите, който ще се състои само часове преди този на Националната баскетболна лига.

Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград. За втора поредна година събитието ще носи името на бранда „Престиж 96” АД – 100 % Power.

През 2004 година звездният двубой бе възобновен след 10-годишно прекъсване с името Хановер Кооп Мач на звездите, в следващите 10 издания офицалното име е HDI All Star Game, а от 2015 година новият генерален спонсор "Престиж" е включен в името на отбора - директно или чрез свой бранд. Домакини на събитието са били през годините Варна, София, Самоков, Ямбол, Пловдив и сега Ботевград.

За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди. Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година.

Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще го излъчи директно по първия си канал.

Билетите за 100% Power Maча на звездите може да намерите в мрежата на Eventim, както и онлайн. Към момента те са с цена 5 лв., а в седмицата на 100% Power Мач на звездите (след 15 април) ще струват 7 лв. Междувременно организаторите обещаха, че ще направят много приятна изненада за феновете - ще раздадат специална награда и няколко утешителни награди, които ще бъдат изтеглена с томбола от първите 1000 закупили билети за двубоя.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен