Невяна Владинова ще представя България на Световната купа в Ташкент

Надпреварата ще се проведе от 20 до 22 април

Невяна Владинова и Боряна Калейн ще представят България на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан), която ще се проведе от 20 до 22 април, съобщи sportal.bg.

Владинова участва за първи път този сезон на Световната купа в Пезаро (Италия), където завърши на седмо място в многобоя и игра на финалите на обръч, топка и бухалки. Плевенчанката, която доскоро се възстановяваше от контузия на глезена, показа новите си композиции, но допусна грешки.

"Невяна Владинова се завърна на килима за първи път през тази година, след като лекуваше травма. Игра много смело и вдъхновено и гореше от желание да покаже новите си композиции по най-добрия начин. А новата й програма е много сложна, атрактивна и различна! На следващия турнир със сигурност Неви ще играе много по-добре, защото работи упорито, всеотдайно и с огромно желание, а такъв труд  и любов към това, което правиш винаги се възнаграждава и самата Неви отлично знае това", коментираха от БФХГ.

Боряна Калейн участва на Световната купа в София в края на март, но пропусна Пезаро. Катрин Тасева, която завоюва две сребърни и две бронзови отличия на турнира в Италия, ще почива и няма да пътува за Ташкент.

Тасева и Владинова се завръщат в София тази вечер с полет от Мюнхен в 23.00 часа, а Владинова и Калейн ще пътуват за Ташкент във вторник в 16.50 часа с полет през Истанбул.