Пътешественикът Росен-Андрей Охеда ще гостува в СУ "Иван Вазов” - Плевен

Той е обиколил почти всички държави на нашата планета, но пристига за пръв път в Плевен

Лъчезарният Росен-Андрей Охеда, който е обиколил почти всички държави на нашата планета, пристига за пръв път в Плевен.

Учениците от училище "Иван Вазов" очакват с нетърпение вълнуващото приключение в приказни, недостъпни, често опасни места. Искат да надникнат в живота на хората от всички култури и да се докоснат до опита на един истински пътешественик. Ще успее ли неговата история да ги запали по географията, чуждите езици, по ученето въобще?

Пътешествието започва на 19 април 2018, четвъртък, в СУ „Иван Вазов“ в 12.30 за шести и седми клас и в 13.30 за участниците от гимназиалния курс от профил „География“.

Росен Андрей Охеда е poдeн в кyбинcкaтa cтoлицa Хaвaнa. Бaщa мy e кyбинeц, a мaйкa мy e бългapкa oт Хacкoвo, къдeтo имa мнoгo poднини. Дo 15-тa cи гoдинa живee и в Бългapия, и в Кyбa, a пocлe зaминaвa cъc ceмeйcтвoтo cи зa Рycия. Tpи гoдини yчи acтpoнoмия в Мocквa, нo зaвъpшвa тypизъм в Кaнaдa. От пoвeчe oт 10 гoдини живee в ceвepнoaмepикaнcкaтa cтpaнa и дopи e кaнaдcки гpaждaнин, нo пpизнaвa, чe пpeдпoчитa cпoкoйcтвиeтo и кpacoтaтa нa Бългapия. Гoвopи cвoбoднo пeт eзикa – бългapcки, aнглийcки, pycки, пopтyгaлcки и иcпaнcки. Той е обиколил 152 държави от общо 196 признати в ООН. Започнал да пътешества на 27-годишна възраст и от тогава, 18 години без прекъсване, обикаля света.