Бъдещи икономисти гостуваха на НАП - Плевен по проект "Влез в час с данъците"

Кампанията е насочена към ученици на възраст между 14 и 18 години в средните общообразователни училища в цялата страната

За поредна година НАП и МОН си партнират в реализирането на образователния проект на Агенцията "Влез в час с данъците". Кампанията е насочена към ученици на възраст между 14 и 18 години в средните общообразователни училища в цялата страната.

Днес възпитаници от 11-ти и 12-ти клас от ДФСГ "Интелект" посетиха офис Плевен към ТД на НАП Велико Търново, като служители от офиса изнесоха лекция по темата и влязоха "в час" с аудиторията. По този начин провокираха интерес и проведоха дискусии заедно с младите по темите "данъци" и "осигуровки".

Основният елемент на проекта тази година са и онлайн данъчните курсове. Те са достъпни безплатно на интернет страницата на кампанията www.vlezvchas.bg. Курсовете дават отговори на въпросите „Защо плащаме данъци“, „Какво прави НАП“, „Защо е важен фискалния бон“, както и други полезни теми за младите.

След края на всеки урок е разработен въпросник, който покрива материала, изложен във видеото. Събраните точки от верни отговори дават възможност учениците да играят за големи награди – дрон, е-четец, портативен говорител и камера за екстремни спортове.