"Обичай Спартак, обичай Плевен" запали искрата и събуди любовта към баскетбола у стотици деца

Видяхме много сълзи, страст, възторг и честност в детските очи

Както вече писахме, баскетболният Спартак ще изиграе последен мач за сезона тази събота, 21 април. В среща от 26 кръг на НБЛ плевенчани посрещат в зала "Балканстрой" състава на Академик Бултекс 99 (Пловдив). Двубоят е от 18,00 часа. 

Г-жа Поля Мегова и нейните въодушевени възпитаници, около 60 деца от СУ "Иван Вазов", ще подкрепят своите любимци, като част от инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен".

"Обичай Спартак, обичай Плевен" не само да се наложи като инициатива в нашия град, но запали искрата и събуди любовта към баскетбола у стотици деца. През настоящия сезон на НБЛ в зала "Балканстрой" влязоха ученици от различни плевенски училища - ОУ "Д-р Петър Берон", ДФСГ "Интелект", СУ "Иван Вазов", ОУ "Св. Климент Охридски", НУ "Христо Ботев", СУ "Пейо Яворов", СУ "Стоян Заимов.

Е, не успяхме да се радваме на много победи през тази година, но пък видяхме много сълзи, страст, възторг и честност в детските очи! Видяхме нещо по-ценно и от 100 победи - видяхме нашето бъдеще! Видяхме и пътя, по който ще продължим! А той е: работа с подрастващите, техните родители и учители, за да успеем да възродим плевенската баскетболна школа!

Благодарим на всички, които помагаха през сезона, за да може инициативата да расте и привлича повече и повече деца! 

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, е съвместна между Светлин Митев /IT DESIGN adv/, д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация "Докосни дъгата"/ и Георги Стоянов /гл. редактор на Plevenutre.bg/. С подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак.