Близо 300 млади математици мериха сили в СУ "Иван Вазов"

Директорът на най-голямото училище в областта, Димитър Митев, лично приветства състезателите на най-челните позиции и им връчи наградите

Традиционното Великденско математическо състезание от I до XII клас се проведе на 21 април, събота от 10.00 часа в СУ "Иван Вазов" – Плевен, информират от училището. Състезанието стартира паралелно в цялата страна и се решаваха едни и същи задачи. Близо 300 състезатели от СУ "Иван Вазов", ОУ "Валери Петров", ОУ "Климент Охридски", ОУ "Максим Горки", СУ "Крум Попов", гр. Левски и от други населени места от областта в продължение на 120 минути пребориха дарбите си в най-точната и същевременно най-абстрактната наука – математиката. Както в спорта има противник, така и в математиката има такъв - нестандартните загадки с числа.

Първокласниците и второкласниците с най-голям интерес участваха в надпреварата и те в рамките на 90 минути трябваше да надхитрят задачите и да приложат математическите знания в индивидуална изява. Малки и по-големи участници в състезанието пробваха да се справят с различни по трудност, логически, изискващи съобразителност задачи. Учениците от различните възрастова група доказаха математическите си заложби и творческия потенциал. Някои от тях проявиха повече креативност и логика и се справиха малко по-добре.

И на едно от най-популярните национални математически състезания, което се провежда в СУ „Иван Вазов“, гр. Плевен, се дават повечко медали, грамоти и вкусна наградка, символ от големия християнски празник. Медали получиха и деца от другите училища, които пожелаха да се включат в надпреварата и ние ги поздравяваме за успеха им.

Директорът на най-голямото училище в областта, Димитър Митев, лично приветства състезателите на най-челните позиции и им връчи наградите.

Още снимки може да видите в сайта на СУ "Иван Вазов" - Плевен.