Задържаха 64-годишен за жестоко убийство на плевенчанин

По случая работиха служители от СПКП при ОДМВР Плевен, група КП и ПУ-гр.Искър при РУ Д.Дъбник

На 20 април в 14.10 часа в РУ – Долни Дъбник е получен сигнал за намерен труп на мъж в град Искър. Местопроизшествието е посетено от служители на РУ Долни Дъбник, ПУ Искър и ОД МВР - Плевен. Установена е самоличността на починалия – 64-годишен от Плевен. Мъжът се е самонастанил в запустял имот. Трупът е намерен в предверие - коридор на къщата, като първоначално не са установени данни за насилие.

На 21 април от извършената в КСМД Плевен аутопсия е установено, че смъртта е настъпила в резултат на масивна кръвозагуба, причинена от прободна рана в областта на слабините и засегнат основен кръвоносен съд. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 64-годишен от град Искър. Престъплението е извършено след възникнал скандал между двамата. Извършителят е нанесъл удър с ръка в областта на лицето и пет прободнии рани с остър предмет в областта на гърдите и слабините на опонента.

На извършителя е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.115, ал.1 от НК и му е постановена мярка "задържане, под стража" за срок до 72 часа. Приведен е в следствения арест гр.Плевен. По случая работиха служители от СПКП при ОДМВР Плевен, група КП и ПУ-гр.Искър при РУ Д.Дъбник. Образуваното е досъдебно производство е под ръководството на окръжен прокурор.    Снимка на Деня

Щрихи от Плевен