"Ъпсурт", "Легендите" и още звезди пеят за празника на Плевен

Вижте пълната програма за Празника на Плевен

Община Плевен обяви културната програма за Празника на града - 15 май. В рамките на няколко дни са предвидени редица мероприятия, в които плевенчани могат да се влючат.

Празничните прояви ще започнат oще на 9 май от 20,30 часа в парка на РИМ - Плевен с джаз вечер с "JP3 Jivko Petrov Trio", като специален гост ще е Гери Турийска.

Рок вечер е планувана за 10 май. От 20,30 часа на пл. "Възраждане" ще забие група "Криминале".

На 11 май пък група "Ъпсурт" ще зарадва хип-хоп феновете с концерт на площада.

На 12 май ще се проведе футболен турнир "Метро България" в комплекс "Замъка", както и "Нощ в музеите и галериите". Фолклорна вечер със Северняшки ансамбъл и Берковската духова музика допълва програмата.

Събитията продължават на 13 май с концерт на Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" и на 14 май с музикална изява на Милица Гладнишка и квартет "Дивото зове".

На празничния 15 май ще има празничен ритуал, ритуал по учредяване на първия за страната гвардейски ученически оркестър към СУ "Иван Вазов" - Плевен, спектакъл-церемония "Искри" на Националната гвардейска част, oткриване на паметник на Емил Димитров, обща изложба на плевенските художници, празничен концерт на групите "Хоризонт" и "Легендите", както и заря.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен