Плевенската полиция спипа трима с наркотици в кола

Возилото било нерегистрирано и с поставени регистрационни табели на друг аавтомобил

На 29 април около 00:20 часа в град Плевен служители при Първо РУ-Плевен при движение по булевард "Христо Ботев" в посока булевард "Русе" забелязват, че водачът на лек автомобил "Сеат Леон" се премества на задната седалка, а пътникът от предна дясна седалка се премества зад волана. Спират автомобила и установяват, че зад волана е 21-годишен от село Кирчево, област Ловеч, на задна седалка зад шофьорското място е 44-годишен от същото село и до него на задната седалка пътувал 35-годишен от град Ловеч.

От извършената проверка на автомобила е установено, че МПС е нерегистрирано и с поставени регистрационни табели на друг аавтомобил - "Мерцедес - 250д". На предна лява седалка в закачена раница са намерени две хартиени пакетчета с размери около 5 х 3 см с бяло прахообразно вещество и едно пакетче от вестникарска хартия с размери  5 х 3см. със суха зелена тревиста маса. При обиск на 21-годишния са открити три полиетиленови пакетчета с неправилна форма със суха зелена тревиста маса и две пакетчета - едното с бяло кристално вещество, а другото с кафяво /неустановено вещество/.

Веществата се иззети за експертизи. За престъпление по чл 345, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай. Уведомен е прокурор.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен