В Плевен започват честванията, посветени на Деня на храбростта и празника на Българската армия

Мероприятията ще се състоят днес

По повод 6 май Ден на храбростта и празник на Българската армия и 140 години от създаването й, в Плевен ще се проведе тържествен ритуал по полагане на венци пред паметника на загиналите от 4-ти пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война. Toва ще се случи днес от 10.30 часа.

Ритуалът ще бъде последван от тържествен развод и молебен за здравето на военнослужещите и благоденствие на Българската армия на площад "Възраждане" от 11.00 часа и изпълнения на самодейни състави от гарнизон Плевен на площад "Възраждане" от 11.30 часа.

По повод 6 май Ден на храбростта и празник на Българската армия и 140 години от създаването й, членове на военно-патриотичните съюзи от Плевен пък ще се съберат от 10 ч. пред Военен клуб-Плевен и ще проведат традиционното си Гергьовденско шествие до паметника на загиналите от 4-ти пехотен Плевенски полк в Сръбско-българската война, където ще се включат в официалното честване организирано от командирът на Единен център за начална подготовка полковник Николай Бешев.