АБВ - Плевен настоява за публичен дебат относно трасето на автомагистрала "Хемус"

Запазването на настоящия му маршрут ще доведе до тотална изолация на Плевен и региона, смятат от организацията

АБВ - Плевен настоява за публичен дебат относно трасето на автомагистрала „Хемус“. Според представителите на регионалната организация на партията, запазването на настоящия му маршрут ще доведе до тотална изолация на Плевен и региона, което е недопустимо. За решаване на въпроса представителите на политическата сила ще търсят и съдействие от страна на омбудсмана Мая Манолова. Това е едно от решенията, взети на Областната конференция на ПП АБВ, проведена в град Плевен. Делегатите на форума изразиха и подкрепата за енергийните проекти в региона като се обединиха около становището, че при заявен инвеститорски интерес към изграждането на втора атомна централа в Белене, няма нищо по-разумно от сваляне на т. нар. „мораториум“ върху строежа на съоръжението.

Областната организация на Алтернатива за българско възраждане в Плевен призова още държавата да търси и възможности за развитие на туризма в този район на България. Прие се и решение за стартиране на серия от мероприятия, свързани с предотвратяването на търговията с гласове, което е и част от подготовката на политическата формация в региона за предстоящите евро и местни избори догодина.

Регионалният форум на АБВ утвърди 50 от членовете на партията за делегати на нейния Трети Конгрес, който ще се проведе на 19 май. Цветан Антов бе преизбран за председател на общинската и областна структура на АБВ - Плевен.