След жесток побой: Зам.-кметът на Ловеч е в тежко състояние в плевенската болница

Нанесени са му множество удари, в това число – и с брадва

Заместник-кметът на Ловеч Цветан Георгиев е бил нападнат пред дома си от неизвестно лице. Нанесени са му множество удари, в това число – и с брадва. Полицията е получила сигнал за нападението минути след 7 ч. тази сутрин. Георгиев е отивал към паркирания пред жилището си джип, когато върху него се е нахвърлил неизвестен към момента мъж.

В резултат Георгиев е с множество прорезни рани по тялото и главата. Той ще бъде настанен в болницата в Плевен с травма на глава и фрактура на крайник, съобщиха от Би Ти Ви.

Извършеното нападение над нашия зам.-кмет е грубо посегателство с опит за убийство с оглед на нанесените поражения. Така на извънреден брифинг кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова характеризира  физическата атака срещу своя заместник.  

Маринова изтъкна, че органите на реда са реагирали  мигновено, продължават следствените дейности и тя вярва, че те ще си свършат работата – да  открият и поръчителите, и изпълнителите.

На въпрос кои са нападателите кметът отговори: „Имаме нашите съмнения от кой сектор може да бъде атакуван Цветан Георгиев.  Подали сме два сигнала до прокуратурата  за нарушения в сектора на дърводобива, има отправени директни и индиректни, вербални заплахи от този сектор към зам.- кмета. За мен вероятността е на 90 процента, че нападението идва поради стриктно изпълнение на служебните задължения на г-н Георгиев“, изрази мнение Корнелия Маринова.