Димитър Бербатов показа пред Европа какви деца ражда Плевен

И Чавдар Лалов сред наградените успели деца на България от фондацията на големия ни футболист

Както вече писахме, фондация "Димитър Бербатов" за десета поредна година отличи успелите деца на България - най-добрите в изкуствата, науките и спорта през 2017 година. В област "Спорт" победител стана плевенската тенис надежда Росица Денчева, а сред призьорите имаше още една гордост от града на Панорамата.

В област "Наука" Чавдар Лалов от МГ "Гео Милев" - Плевен стана достоен подгласник в призовата тройка. 17-годишният ученик се занимава с изследователска математика през изминалата година, разработвайки различни научни проекти. Той е дете на фондацията от 2009 г. с постижения по математика и литература. През 2017 г. спечели основна награда и наградата на Лондонския международен научен форум на Европейския конкурс за млади учени в Естония, както и други престижни призове.

Чавдар се вижда след 10 години като математик и професор, който се занимава с различни научни изследвания.

Церемонията по връчването на десетите годишни награди “Успелите деца на България” беше под патронажа на Министерството на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и на министър Лиляна Павлова.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"