Депутатът Владислав Николов поздрави СУ "Св.Св. Кирил и Методий” в Пордим с патронния му празник

Началото на празника бе дадено с празнично шествие, предвождано от портретите на братята Кирил и Методий

"Днес честваме светите братя Кирил и Методий, които имате привилегията да бъдат патрони на вашето училище. Това е огромна отговорност към благородното им дело. Дълги години това авторитетно училище отстоява своето водещо място в региона. Вие съумявате да направите нещо изключително ценно -  да пазите българщината жива и да възпитавате любов към исконните български традиции и ценности у вашите ученици.”, с тези думи народният представител Владислав Николов се обърна към ръководство, учители и ученици в СУ „Св.Св. Кирил и Методий” в Пордим.

Приветствие по повод патронния празник на училището отправиха и кметът на Общината Детелин Василев и директорът на учебното заведение Емилия Василева.

Днес всички заедно отбелязаха патронния празник на училището, който се превърна в истинско събитие за града.

Началото бе дадено с празнично шествие, предвождано от портретите на братята Кирил и Методий, в което се включиха официалните гости, учители и ученици от СУ „Св.Св. Кирил и Методий” и много граждани. А концертът, подготвен от възпитаниците на училището бе специален подарък за жителите на Пордим. На сцената на читалището те демонстрираха своя голям талант и професионализъм.