Роси Денчева триумфира с титлата в Букурещ!

Пореден успех за талантливата плевенска тенисистка

Павел Маринов (ТК „Супер спорт", Варна) и Росица Денчева (ТК „Плевен 90") триумфираха с титлите на сингъл на турнира до 12 год. в Букурещ, който е от трета категория на Тенис Европа, съобщават от БФТ.
Във финалната среща при момчетата Павел Маринов победи с 6:3, 5:7, 6:1 германеца Макс Стенцер. При момичетата Росица Денчева се наложи със 7:5, 6:3 над Юлиа Маргинеан от Румъния. 

Освен двете титли на Павел и Росица, българското представяне в румънската столица беше изключително силно. Каталина Петрова (ТК „15:40", София) спечели трето място на сингъл при момичетата. Денчева и Петрова се класираха на второ място на двойки.  Контузия на четвъртфиналите спря Георги Георгиев (ТК „Свиленград") от още по-добро представяне. 

"Няма какво повече да искам. Изпълнихме целите си на 100 процента“, заяви Даниел Ангелов – треньор на отбора. "Искам да поздравя целия отбор за усилията и борбения дух, който демонстрираха през целия турнир без изключение. Георги, Павел, Роси и Катя показаха на румънците какво е нивото на детско-юношеския тенис в България, а то е много добро“, допълни Ангелов. 

И четиримата ни представители са част от „А" националния отбор и участват в Букурещ чрез програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант" на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп", „Асикс" и „Гроугрийн Юръп" АД. Треньор на тима е Даниел Ангелов.