Шофьорите в Плевен и региона продължават да нарушават закона

Образувани са бързи производства

На 12 май около 15:00 часа в село Муселиево на кръстовище, образувано от улица "Шипка" и улица "Вела Пеева" при проверка е установено, че 46-годишен от селото управлява колесен трактор без регистрационни табели и нерегистриран по надлежния ред. Образувано е бързо производство за престъпление по чл. 345, ал. 2 от НК. Уведомен е прокурор при РП – Никопол. Работа продължава разследващ полицай.

На 11 май в 16.15 часа в град Кнежа на кръстовище, образувано от улица "Страцин" и улица "Хаджи Димитър" при проверка на документите на водача на "Фолксваген пасат" – 27-годишен от същия град, е установено, че управлява без СУМПС. Нарушението е в срока на наказването му по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление. Уведомен е прокурор от РП - Кнежа. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Работата продължава разследващ полицай.

На 11 май в Първо РУ - Плевен е започнато бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На същата дата около 02:40 часа в град Плевен в жк."Дружба" служители от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Плевен при проверка с техническо средство установяват, че 45-годишен от Плевен управлява "Луаз" с 1,56 промила алкохолна концентрация. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор от РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.