Невяна Владинова: Работим много за Световното и се надяваме да се представим достойно

Над 900 състезатели, треньори, официални лица и представители на отделните делегации от 54 държави пристигат през септември

Капитанът на националния отбор - жени (индивидуално) Невяна Владинова заяви, че е изключително развълнувана от възможността да участва на световното първенство пред родна публика в София. Красивата плевенчанка каза, че ще направи всичко възможно, за да зарадва българските фенове.

"Всяка от нас е мечтала да играе на световно първенство в София, а сега ще бъдем част от него. Много се вълнуваме за състезанието. Работим много и се надяваме да се представим достойно", каза Владинова, която е капитан на национален отбор индивидуално.

БФХГ подготвя изключителна организация на Световното първенство по художествена гимнастика, което ще се проведе от 10 до 16 септември в "Арена Армеец". Над 900 състезатели, треньори, официални лица и представители на отделните делегации от 54 държави ще пристигнат в София през септември.

България ще бъде домакин на световно първенство по художествена гимнастика за трети път след 1969 и 1987 година, когато Варна приема световните първенства.

Патрон на първенството е министърът на спорта Красен Кралев. Доброволците са над 200, а всички клубове от страната ще помагат в организацията.