Маратонът на приятелството в подкрепа на забравено атрактивно място в парк "Кайлъка"

Даряват фигури за шахматната площадка, скоро ще се състои и официалното й откриване

Част от средствата, набрани чрез таксите за участие в Маратона на приятелството, се отделят за дейности, свързани с развитието на град Плевен. Тази година организаторите решиха да подкрепят дейностите около възстановяването на забравено атрактивно място в парк "Кайлъка", като за целта са закупили фигури за шахматната площадка, намираща се до тенис кортовете.

Както неотдавна писахме, ентусиасти от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" се обединиха около идеята на Димчо Бондоков за откриването и възстановяването на площадката. Не е ясно преди колко точно десетки години тя е била занемарена и изоставена под земята, но родолюбивите плевенчани изпълниха успешно своята мисия. Площадката бе частично повредена и ентусиастите се заеха с това да я реставрират напълно, за да се превърне отново в атракция за малки и големи. Тя е на финалния етап от своето възстановяване, като това се случва изцяло с доброволчески труд и средства на плевенчани.

В тази връзка, в петък, 18 май, от екипа на Маратона ще дарят официално шахматните фигури на доброволците, посветили се на каузата през последните месеци. Официалното откриване на площадката пък ще се състои в близките седмици.

Родолюбивите плевенчани, които разкриха площадката в началото на април

Площадката скоро ще бъде в завършен вид и ще радва малки и големи