Мащабен спектакъл подготвят Слави и Ку-ку бенд за O2 Арена в Лондон

Мястото е такова, че не можем да си позволим нищо по-различно от „уникално“ и „перфектно“, сподели Евгени Димитров - Маестрото

Няколко седмици остават до концерта на Слави и „Ку-ку бенд“ в музикалния гигант – зала O2 Арена (The O2 Arena) в Лондон на 9 юни тази година. Приготовленията текат с пълна сила, за да бъде подготвено едно много специално събитие за много специални хора – наши сънародници, живеещи в Англия и по всички краища на света.

Това ще е третото поред излизане на сцена във Великобритания и този път проектът на Слави и бенда е да направят голям, запомнящ се спектакъл.

"На предишния ни концерт в Wembley Arena (Уембли Арена) съпреживяхме едно много емоционално изживяване с българската публика и затова подготвяме спектакъл с коренно различна програма, съставена специално за случая. Ще пеем песните на Слави и „Ку-ку бенд“, подбрани от всички досегашни албуми. Поканили сме „златните момичета“ от българския национален ансамбъл по художествена гимнастика – бронзови медалистки от олимпиадата в Рио де Жанейро, начело с Илиана Раева, които ще покажат уникални изпълнения, различни от състезателната зала. Също така ще участват танцьорите от ансамбъл „Филип Кутев“, заедно с балет „Магаданс“, които ще направят специално изпълнение, като комбинация и фигури, за което допринася и мащабността на тази сцена", споделят от екипа.

Концертът ще е със специалното участие на Криско. Песента „Гледай как се прави“ ще бъде изпълнена за пръв път на живо! Нейната премиера ще бъде именно в Лондон.

Екипът този път се състои от 100 човека, двойно повече от миналия път, но техническото обезпечаване на събитието ще бъде осъществено от няколко големи компании, които работят със звезди като Мадона, Бон Джоуви и др. Съоръженията ще бъдат монтирани предварително. Ще бъдат построени около 300 кв. м видеостени.
Вече са отворени всички сектори за продажба. Ценовият диапазон е от 20 до 80 паунда. Съботният ден е нарочно подбран така, че да улесни пътуването от и до всички възможни точки по света.

„Мястото е такова, че не можем да си позволим нищо по-различно от „уникално“ и „перфектно“. Влизаме в залата на най-големите и трябва да дадем всичко от себе си, за да направим най-впечатляващото българско събитие“, коментира Евгени Димитров. По думите му е логично точно сега да се случи този концерт: „След предишното участие, ние заслужихме достъп до точно тази зала. Стремежът ни е да направим грандиозно шоу, което ще бъде наслада за всички сетива.“ – допълва Маестрото.